Categories

10000 to 4crs in 18 months 1000rs to 50crs 300% returns 75% promoter holdings A 50 bagger A sureshot 5 bagger Analysis Another fraud? Auto ancillaries Bank sector Blind sell Brand plays Broking Bse Nse Buy calls cements Ceramics/tiles Counters I don't like Debt free businesses Delisting candidates demerger bets Disclosure- I own them Domestic consumption plays E-Commerce pick Education Exit at rallies Famous analysts Famous stocks FMCG Footwear future multibaggers Gems andJewellery Hidden gems High conviction ideas High dividend plays High potential small caps High ROE stocks Holding companies Hotel sector How they looted you.. Indian stock market Infrastructure sector Interesting Microcaps IT KPO Landbank plays largecap ideas Less than 5 PE stocks Liquor Logistics Market lessons Market outlook for 2013 and 2014 Market underperformers Meeting with the CEO Metals Monopoly businesses My 5 baggers My Favourite counters My paid stock recommendations My stock picking techniques nse bse tips Oil exploration Operator calls Paints Penny stock outlook penny stock updates Pharma sector Poultry stocks PSU Publicity freaks Real estate Renewable energy plays Safe bets Sell recommendations Share market Live shipping stocks short term call SOTP plays stock tips stock under 10rs Stocks to watch out for Strong bonus candidates Takeover candidates TATA product tea Textiles The 13 bagger The 45 bagger Trading companies Transformers Turnaround bets Tyres Uncertain/Risky business models Unique businesses

Search This Blog(Over 800 companies covered in the blog).

Please note

Note: The artciles are not research reports but assimilation of information available on public domain and it should not be treated as a research report.

Registration status with SEBI: I am not registered with SEBI under the (Research Analyst) regulations 2014 and as per clarifications provided by SEBI: “Any person who makes recommendation or offers an opinion concerning securities or public offers only through public media is not required to obtain registration as research analyst under RA Regulations”

Disclosure: It is safe to assume that I might have the dkiscussed companies in my portfolio and hence my point of view can be biased.Readers should consult registered consultants before making any investments
.

Archives : Old artciles

Thursday, July 30, 2009

Globsyn Infotech Ltd:-Bikram Dasgupta speaks about future growth prospects and outlook of the company

In an exclusive interview Bikram Dasgupta, Chairman & CEO, Globsyn Group, spells out his vision for the company`s future plans.

1)Please share your views and future outlook of IT industry?
ans)Our domestic software market is at a nascent stage and there is a huge potential to be tapped. As markets in other countries take time to grow, our domestic markets will remain at centre stage for quite some while. With large projects like Unique Identification coming up in the country, we just need to create a mechanism to give opportunities to SMEs as well.

2)What is your vision for Globsyn Infotech (Q,N,C,F)* over the next decade? What will be your strategy to achieve it?
ans)Inorganic growth is the mantra for us. We are in Banking, Financial Services and Insurance (BFSI). We can bring in like minded entrepreneurial companies, allow the entrepreneur to run his show, through a higher market cap entity, which is listed, like ours. If we can invite such companies, and give them freedom to grow, we would have a strong structure to go for. The software business configurations have changed a lot. We need to recognize that. We are quite uniquely positioned, with a matured management, and global dispensation, to create a structure which would foster growth.

3)Which factors will drive the growth of the company in future?
ans)Expertise in specific domains will drive the growth in future catering to domestic and international market usefully.

4)What sort of financial performance could we expect for the forthcoming quarter and fiscal?
ans)Since IT industry is still highly export oriented the growth is dependent on many international factors. The global crisis will continue to have its impact on the Indian IT sector. In addition, rupee becoming stronger is also a factor to worry. The software product business, where Globsyn Group operates will continue to have comfortable cash flow as its products fall in a segment which is still on higher growth trajectory. The results will be favorable in the forthcoming quarter and the next fiscal will definitely see positive growth for the company.

5)What is your view of the current economic downturn in the industry?
ans)It is tougher than what we ever thought. New businesses have taken a major beating and existing business is what has kept us going. So, unless the markets abroad start improving, major improvements may not happen. Opening up of domestic market, can definitely be a major stimulus.

6)What kind of investments are you looking at going forward?
ans)We are looking at growing inorganically. We are in the market to acquire software assets, which are privately held, to boost our growth.

7)Are any alliances or acquisitions coming up this year?
ans)As responded earlier, we are open to alliances and acquisitions and will definitely share the details with you as and when things move forward.

8)Any message to shareholders of the company?
ans)We have reorganized the company. Globsyn is an entity which is giving high quality service in the payment solutions space. We have not lost a single business in this line for the last 18 months. We have thus changed the perceptions of customers and hopefully shareholders a lot. We now are looking at consolidation. The product business does have limitations of top line rather it has a solid cash flow and a decent bottom line, if you create a stable support organization. We have done that. We are now ready for growth

Important Disclaimer&Privacy policy

This blog does not share personal information with third parties nor do we store any information about your visit to this blog other than to analyze and optimize your content and reading experience through the use of cookies.You can turn off the use of cookies at anytime by changing your specific browser settings.This privacy policy is subject to change without notice and was last updated on 20.3.2013. If you have any questions, feel free to contact me directly here: arunsharemarket@gmail.com Investment in equity shares has its own risks.Sincere efforts have been made to present the right investment perspective.The information contained herein is based on analysis and up on sources that I consider reliable. I,however,do not vouch for the accuracy or the completeness thereof.This material is for personal information and am not responsible for any loss incurred based upon it & take no responsibility whatsoever for any financial profits or loss which may arise from the recommendations above.The stock price projections shown are not necessarily indicative of future price performance.The information herein, together with all estimates and forecasts, can change without notice.
 
x

Subscription to Arunthestocksguru

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner